Transbutiken-LOGO

Vanliga frågor och svar

⚧ Nu har Transbutiken öppnat igen

Transbutiken har öppnat igen den 7 december 2020! 

Transbutiken öppnade sommaren 2018 och stängde den sista augusti 2020. Butikens grundare hade då tyvärr inte möjlighet att driva verksamheten vidare. Lyckligtvis kunde butiken snart återuppstå, och med tryggt stöd av grundarna under en övergångsperiod, tar nu butiken vidare steg framåt med nya ägare! 

Det allra mesta kommer dock att vara sig likt, du som kund är lika viktig och våra produkter ska hålla en hög kvalitet. 

⚧ Min favoritgrej är slut, när får ni in fler?

Vi försöker att fylla på våra lager så mycket vi kan innan saker tar slut, men ibland måste vi vänta in lite innan vi kan göra en stor beställning. När vi väl har lagt en beställning så är det svårt att säga ett exakt datum när grejerna kommer in. Detta för att vi importerar från olika länder och har en rad olika leverantörer och fraktföretag som i sin tur har olika regler och tider att förhålla sig till. Vi lägger ut på sociala medier så fort vi har uppdateringar om nya eller påfyllda produkter! Vi har även en flik som heter "Nyheter" i butiken, där du kan hålla utkik! 

⚧ Hur vet jag om det är rätt storlek?

Vi skriver ut storlek och mått på våra produkter. Vi kan också skriva om produkten är liten eller stor för sin storlek. Ofta har vi storlekar upp till XXXXL på vissa produkter och större är på väg in. Mät noggrant innan du beställer, eftersom flera produkter räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! Om du hamnar mellan två storlekar, rekommenderas generellt att du väljer den större storleken. Är du osäker är det bättre att maila oss innan beställning så kan vi guida dig till rätt storlek. 

Det är viktigt för oss att det sitter bra och att du är nöjd med resultatet. Vi försöker att ha showroom och pop-up-tillfällen så ofta som möjligt. Här finns mer information om Showroom. 

Här finns alla våra storlekstabeller:

⚧ Kan jag prova innan jag köper?

Det är viktigt för oss att det sitter bra och att du är nöjd med resultatet. Vi försöker att ha showroom och pop-up-tillfällen så ofta som möjligt. Här finns mer information om Showroom. 

⚧ Har jag ångerrätt?

För underkläder (binders, tuckers/gaffs, packerfickor, bh, harness) och intimprodukter (packers, bröstinlägg, stp) har vi tyvärr inte möjlighet att byta eller returnera produkterna. För övriga produkter gäller lagstadgad 14 dagars ångerrätt som gäller från datumet du har tagit emot en vara som du har beställt.

 Produkten ska vara oanvänd och i samma skick som du fick den. Mer information finns i våra köpvillkor.

⚧ Hur ser paketet ut när det levereras?

Ibland vill man inte skylta med sina privata grejer. Och ibland vill man verkligen stå upp för sig själv och sprida sin aktivism. 
Välj leverans mellan:

 • Extra diskret paket (Inga loggor, symboler eller annat som avslöjar trans).
 • Stolt paket! (Med vår logga utanpå, kanske en liten dekoration, ett paket som du blir glad av att se i brevlådan!)

⚧ Hur lång är leveranstiden?

Vi packar ditt paket så fort vi kan och skickar med spårbar leverans inom Sverige. Detta tar vanligen totalt ca 3-6 arbetsdagar. Vid högt tryck kan det dröja något längre. När vi skickat ditt paket får du ett spårningsnummer till din mailadress som du kan skriva in på Postnords hemsida för att följa din leverans. Leveransen beräknas enligt Postnord ta 1-2 arbetsdagar från det att beställningen är skickad från oss. I våra försäljningsvillkor står att vi inte kan ta ansvar för postens hantering. För frågor om leveransen hänvisar vi till Postnord. 

⚧ Varför ska jag beställa från er?

Vi vet hur svårt det kan vara att få tag i transgrejer i Sverige och Norden. Antingen är det svårt att hitta, svårt att beställa, dyrt med frakt, långa leveranstider eller krångliga betalningsprocesser. Det kan också vara klurigt att få hem paket från andra länder som väcker frågor och funderingar hos närstående. Vi erbjuder lösningar på alla de problemen.

Vi lovar: 

 • Allt kring trans du kan behöva – på samma ställe!
 • Snabb spårbar leverans inom Sverige. Ca 3-6 arbetsdagar. 
 • Välj mellan extra diskret paket och stolt paket.
 • Fri frakt när du handlar över 600 kr.
 • Kända och trygga betalningslösningar:  Paypal och Swish. 
 • Möjlighet att boka tid i vårt showroom, så kan du prova innan du handlar! (Se särskild information om Showroom och Pop-up-butiken här)
 • Snabb, kunnig och superbra service, det är du värd.
 • Coola produkter och ett varierat utbud.
 • Grejer som är relevanta för transpersoner i Sverige.

⚧ Frågor och svar om Binders

 •  Vad är en binder?
  En binder är en slags tajt klädesplagg som ser ut som ett kort eller långt linne. Det är ett kompressionsplagg som är gjort i speciella material som trycker till runt bröstkorgen så att det blir en mer platt siluett.
 • Hur använder man en binder?
  Vissa modeller har en knäppning eller kardborre i sidan, som gör att det går att anpassa storleken från dag till dag och under dagen. Vissa har ingen knäppning utan dras över huvudet. Det ska kännas behagligt och gå att ta djupa andetag när den sitter på, och den ska inte användas längre än åtta timmar per gång. Var noga med att ta hand om kroppen. Det ska absolut inte göra ont att använda en binder. Det är inte farligt att använda en binder om du använder den rätt.
 • Måste man använda en binder?
  Nej självklart inte! Det är alltid upp till var och en vad som känns bäst. Binder kan vara ett hjälpmedel för den som mår bättre av att känna att bröstkorgen blir plattare, och kan bidra till att lindra könsdysfori. Det går även att använda en speciell tejp istället, för samma syfte.
 • Vilken sorts binders har Transbutiken?
  Vi har binders i olika modeller, märken, färger, storlekar och prisklasser. Ibland har vi partier av tillfälliga modeller som är limited edition. 
 • Hur är storlekarna på era binders?
  Vår ambition är att ha så många olika storlekar som möjligt, och att alla mått är tydligt utskrivna på hemsidan. Mät noggrant innan du beställer, eftersom binders räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! 
 • Är det farligt att använda (knäppbara) binders?
  Det är viktigt att använda bindern rätt, oavsett vilken modell. Är du osäker på storleken, välj en storlek större. Känns det inte bra när du har den på, använd den inte! Det är viktigt att du ska må bra, både fysiskt och mentalt, därför är det är viktigt att hitta den som passar just din kropp. 
 • Kan jag byta storlek om bindern inte passar? 
  Nej, tyvärr! Mät noggrant innan du beställer, eftersom binders räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! Om du hamnar mellan två storlekar, rekommenderar vi att du väljer den större storleken. Är du osäker är det bättre att maila oss innan beställning så kan vi guida dig till rätt storlek. 

⚧ Frågor och svar om tuckers/gaffs

 • Vad är en gaff? 
  En gaff är en slags tajt klädesplagg som ser ut som en underbyxa, trosa eller kalsong. Det är ett kompressionsplagg som är gjort i speciella material som trycker till runt underlivet så att det blir en mer platt siluett.
 • Hur använder man en gaff? 
  En gaff träs enkelt på som en vanlig underdel. Vissa modeller kan användas under dina vanliga underkläder och vissa modeller är redan underkläder som har en tuckingeffekt. Det ska inte absolut inte göra ont att ha den på sig. Var noga med att ta hand om kroppen, det viktigt att tvätta och lufta underlivet och att använda rena gaffs och underkläder. Det är inte farligt att använda en gaff om du använder den rätt. En vanlig rekommendation är att inte ha på sig en gaff i mer än åtta timmar i sträck. Om du producerar spermier och vill använda dem till reproduktion så kan din fertilitet ta skada av att använda en gaff. Det beror på att spermier behöver en svalare temperatur för att trivas, och inte vara klämda mot din varma kropp. Skadan brukar dock vara tillfällig och gå tillbaka till din vanliga fertilitet om du inte använder din gaff ett tag.
 • Måste man använda en gaff?
  Nej självklart inte! Det är alltid upp till var och en vad som känns bäst. Gaff kan vara ett hjälpmedel för den som mår bättre av att känna att underlivet blir plattare, och kan bidra till att lindra könsdysfori. 
 • Vilka gaffs har Transbutiken?
  Vi har gaffs i olika modeller, märken, färger, storlekar och prisklasser. Ibland har vi partier av tillfälliga modeller som är limited edition. Vissa kompressionsunderkläder är även vadderade på höfter och rumpa. 
 • Hur är storlekarna? 
  Storlekarna är uppdelade efter barn- och vuxenstorlekar. Vår ambition är att ha så många olika storlekar som möjligt, och att alla mått är tydligt utskrivna på hemsidan. Mät noggrant innan du beställer, eftersom gaffs räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! 

⚧ Varför har ni inte andra/fler märken på era produkter?

Vi strävar efter att bygga upp ett varierat utbud med olika prisklasser, storlekar, färger och modeller, som ska passa så många som möjligt. Ibland har vi beställt in produkter men leveranser kan som många vet ta en väldig tid! Vi har varit i kontakt med många leverantörer och vissa har krav på att beställa väldigt många i taget för att få ner priserna vilket vi kan behöva vänta med tills vi har lite mer kapital (stöd oss genom att handla annat så länge ;) ). Vissa tillverkare säljer inte till webbutiker. Vissa är också små företag såsom vi, och har inte kapacitet att leverera många i taget än. Och vissa populära märken har inte svarat alls, tyvärr, så tipsa gärna tillverkare om oss så att de vill ha sina produkter i Transbutiken!

⚧ Varför kostar vissa produkter mer än på andra ställen?

Vi prissätter genom att bedöma produktens kvalitet och även utifrån våra förmåner: att kunna beställa från Sverige och slippa en massa frakttrubbel (det tar vi istället), få snabb leverans, vårt specialicerade utbud, att kunna prova innan köp i vårt showroom eller i pop-up-butiken, och att slippa handla från sexleksaksbutiker om en inte vill det. Vi prissätter också utifrån vad vi har möjlighet att kunna köpa in, om vi kan ha ett större eller mindre lager. Eftersom vi vill erbjuda snabb leverans behöver det finnas i lager hos oss. Priserna kan komma att ändras, då vi kan köpa in större lager. Med det sagt är prissättning någonting som ses över hela tiden eftersom det såklart är en pågående process. 

⚧ Kan jag sälja hos er?

Är du tillverkare av transrelaterade prylar som du vill sälja hos oss? Härligt, vi vill alltid utveckla vårt utbud så tveka inte att skicka iväg ett mail till Transbutiken på mailadressen: wp.produktion@gmail.com!

⚧ Hur kan jag kontakta er?