Transbutiken-LOGO

Vi stänger den sista augusti

Vi har drivit butiken sedan sommaren 2018, och fått ett fantastiskt mottagande. Det har varit oerhört fint och givande att ha fått träffa så många kunder och se att vi kunnat bidra till att så många kan må lite bättre. 

Vi är nu i ett läge där det har blivit svårt för oss att driva butiken vidare.

Därför har vi utförsäljning på allt i lagret, fram till den 31 augusti, då vi stänger ner butiken.

Vad som händer i framtiden vet ingen. Hoppas vi ses igen någonstans!

Vanliga frågor och svar

⚧ Min favoritgrej är slut, när får ni in fler?

Vi försöker att fylla på våra lager så mycket vi kan innan saker tar slut, men ibland måste vi vänta in lite innan vi kan göra en stor beställning. När vi väl har lagt en beställning så är det svårt att säga ett exakt datum när grejerna kommer in. Detta för att vi importerar från olika länder och har en rad olika leverantörer och fraktföretag som i sin tur har olika regler och tider att förhålla sig till. Vi lägger ut på sociala medier så fort vi har uppdateringar om nya eller påfyllda produkter! Vi har även en flik som heter "Nyheter" i butiken, där du kan hålla utkik! 

⚧ Hur vet jag om det är rätt storlek?

Vi skriver ut storlek och mått på våra produkter. Vi kan också skriva om produkten är liten eller stor för sin storlek. För tillfället har vi storlekar upp till XXXXXL på vissa produkter och större är på väg in. Mät noggrant innan du beställer, eftersom flera produkter räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! Om du hamnar mellan två storlekar, rekommenderar vi att du väljer den större storleken. Är du osäker är det bättre att maila oss innan beställning så kan vi guida dig till rätt storlek. 
 
Från och med hösten 2018 kan du boka ett besök i vårt mobila showroom så att du kan prova innan du köper. Det är viktigt för oss att det sitter bra och att du är nöjd med resultatet. Boka möte med oss direkt eller håll koll på våra sociala medier om var vi befinner oss just nu.

Här finns alla våra storlekstabeller:

⚧ Kan jag prova innan jag köper?

⚧ Har jag ångerrätt?

För underkläder (binders, tuckers/gaffs, packerfickor, bh, harness) och intimprodukter (packers, bröstinlägg, stp) har vi tyvärr inte möjlighet att byta eller returnera produkterna. För övriga produkter gäller 14 dagars ångerrätt som gäller från datumet du har tagit emot en vara som du har beställt.

 Produkten ska vara oanvänd och i samma skick som du fick den.

⚧ Hur ser paketet ut när det levereras?

Ibland vill man inte skylta med sina privata grejer. Och ibland vill man verkligen stå upp för sig själv och sprida sin aktivism. 
Välj leverans mellan

 • Extra diskret paket (Inga loggor, symboler eller annat som avslöjar trans).
 • Stolt paket! (Med vår logga utanpå, kanske en liten dekoration, ett paket som du blir glad av att se i brevlådan!)

⚧ Hur lång är leveranstiden?

När vi skickat ditt paket får du en kod till din mailadress som du kan skriva in på Postnords hemsida för att följa din leverans. Leveransen beräknas enligt Postnord ta 1-2 arbetsdagar från det att beställningen är skickad. I våra försäljningsvillkor står att vi inte kan ta ansvar för postens hantering. För frågor om leveransen hänvisar vi till Postnord. 


Vi packar beställningar minst en gång i veckan, just nu minst på torsdagar. Vid högt tryck kan det dröja något längre. Du får ett leveransmail från oss när paketet lämnar vårt lager. 

⚧ Varför ska jag beställa från er?

Vi vet hur svårt det kan vara att få tag i transgrejer i Sverige och Norden. Antingen är det svårt att hitta, svårt att beställa, dyrt med frakt, långa leveranstider eller krångliga betalningsprocesser. Det kan också vara klurigt att få hem paket från andra länder som väcker frågor och funderingar hos närstående. Vi erbjuder lösningar på alla de problemen.

Vi lovar: 

 • Allt kring trans du kan behöva - på samma ställe!
 • Snabb spårbar leverans inom Sverige. Ca 3-6 arbetsdagar. Vi paketerar och skickar paket varje torsdag.
 • Välj leverans mellan extra diskret paket och stolt paket.
 • Fri frakt när du handlar över 500 kr.
 • Kända och trygga betalningslösningar: Klarna och Swish.
 • Möjlighet att boka tid i vårt showroom, så kan du prova innan du handlar!
 • Snabb, kunnig och superbra service, det är du värd.
 • Coola produkter och ett varierat utbud.
 • Grejer som är relevanta för transpersoner i Sverige.

⚧ Frågor och svar om Binders

 •  Vad är en binder?
  En binder är en slags tajt klädesplagg som ser ut som ett kort eller långt linne. Det är ett kompressionsplagg som är gjort i speciella material som trycker till runt bröstkorgen så att det blir en mer platt siluett.
 • Hur använder man en binder?
  Vissa modeller har en knäppning eller kardborre i sidan, som gör att det går att anpassa storleken från dag till dag och under dagen. Vissa har ingen knäppning utan dras över huvudet. Det ska kännas behagligt och gå att ta djupa andetag när den sitter på, och den ska inte användas längre än åtta timmar per gång. Var noga med att ta hand om kroppen. Det ska absolut inte göra ont att använda en binder. Det är inte farligt att använda en binder om du använder den rätt.
 • Måste man använda en binder?
  Nej självklart inte! Det är alltid upp till var och en vad som känns bäst. Binder kan vara ett hjälpmedel för den som mår bättre av att känna att bröstkorgen blir plattare, och kan bidra till att lindra könsdysfori. Det går även att använda en speciell tejp istället, för samma syfte (som också kommer att ingå i Transbutikens utbud).
 • Vilken sorts binders har Transbutiken?
  Vi har binders i olika modeller, märken, färger, storlekar och prisklasser. Ibland har vi partier av tillfälliga modeller som är limited edition. 
 • Hur är storlekarna på era binders?
  Vår ambition är att ha så många olika storlekar som möjligt, och att alla mått är tydligt utskrivna på hemsidan. Mät noggrant innan du beställer, eftersom binders räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! Till hösten öppnar vårt mobila showroom och då går det bra att boka en provtid innan du handlar. 
 • Är det farligt att använda (knäppbara) binders?
  Det är viktigt att använda bindern rätt, oavsett vilken modell. Är du osäker på storleken, välj en storlek större. Känns det inte bra när du har den på, använd den inte! Det är viktigt att du ska må bra, både fysiskt och mentalt, därför är det är viktigt att hitta den som passar just din kropp. 
 • Kan jag byta storlek om bindern inte passar? 
  Nej, tyvärr! Mät noggrant innan du beställer, eftersom binders räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! Till hösten öppnar vårt mobila showroom och då går det bra att boka en provtid innan du handlar. Om du hamnar mellan två storlekar, rekommenderar vi att du väljer den större storleken. Är du osäker är det bättre att maila oss innan beställning så kan vi guida dig till rätt storlek. 

⚧ Frågor och svar om tuckers/gaffs

 • Vad är en gaff? 
  En gaff är en slags tajt klädesplagg som ser ut som en underbyxa, trosa eller kalsong. Det är ett kompressionsplagg som är gjort i speciella material som trycker till runt underlivet så att det blir en mer platt siluett.
 • Hur använder man en gaff? 
  En gaff träs enkelt på som en vanlig underdel. Vissa modeller kan användas under dina vanliga underkläder och vissa modeller är redan underkläder som har en tuckingeffekt. Det ska inte absolut inte göra ont att ha den på sig. Var noga med att ta hand om kroppen, det viktigt att tvätta och lufta underlivet och att använda rena gaffs och underkläder. Det är inte farligt att använda en gaff om du använder den rätt. En vanlig rekommendation är att inte ha på sig en gaff i mer än åtta timmar i sträck. Om du producerar spermier och vill använda dem till reproduktion så kan din fertilitet ta skada av att använda en gaff. Det beror på att spermier behöver en svalare temperatur för att trivas, och inte vara klämda mot din varma kropp. Skadan brukar dock vara tillfällig och gå tillbaka till din vanliga fertilitet om du låter bli din gaff ett tag.
 • Måste man använda en gaff?
  Nej självklart inte! Det är alltid upp till var och en vad som känns bäst. Gaff kan vara ett hjälpmedel för den som mår bättre av att känna att underlivet blir plattare, och kan bidra till att lindra könsdysfori. 
 • Vilka Gaffs har Transbutiken?
  Vi kommer att ha gaffs i olika modeller, märken, färger, storlekar och prisklasser. Ibland har vi partier av tillfälliga modeller som är limited edition. Vi kommer även i framtiden att ha gaffs som går att bada med. Vissa kompressionsunderkläder är även vadderade på höfter och rumpa. En del finns inne och många levereras till oss inom kort.
 • Hur är storlekarna? 
  Storlekarna är uppdelade efter barn- och vuxenstorlekar. Vår ambition är att ha så många olika storlekar som möjligt, och att alla mått är tydligt utskrivna på hemsidan. Mät noggrant innan du beställer, eftersom gaffs räknas som underkläder och vi tyvärr inte har möjlighet att byta dem! Till hösten öppnar vårt mobila showroom och då går det bra att boka en provtid innan du handlar.

⚧ Varför har ni inte andra/fler märken på era produkter?

Vi strävar efter att bygga upp ett varierat utbud med olika prisklasser, storlekar, färger och modeller, som ska passa så många som möjligt. En del är på väg in, men leveransen kan som många vet ibland ta en väldig tid! Vi har varit i kontakt med många företag och vissa har krav på att beställa väldigt många i taget för att få ner priserna vilket vi behöver vänta med tills vi har lite mer kapital (stöd oss genom att handla annat så länge ;) ). Vissa tillverkare säljer inte till webbutiker. Vissa är också små företag såsom vi, och har inte kapacitet att leverera många i taget än. Och vissa populära märken har inte svarat alls, tyvärr, så tipsa gärna tillverkare om oss så att de vill ha sina produkter i Transbutiken!

⚧ Varför kostar vissa produkter mer än på andra ställen?

Vi prissätter genom att bedöma produktens kvalitet och även utifrån våra förmåner: att kunna beställa från Sverige och slippa en massa frakttrubbel (det tar vi istället), få snabb leverans, framöver att kunna prova innan köp och att slippa handla från sexleksaksbutiker om en inte vill det. Vi prissätter också utifrån vad vi har möjlighet att kunna köpa in, om vi kan ha ett större eller mindre lager. Eftersom vi vill erbjuda snabb leverans behöver det finnas inne. När butiken kommit i rullning kan också priserna komma att ändras, då vi kan köpa in större lager. Med det sagt är prissättning någonting som kan komma att ses över hela tiden eftersom det såklart är en pågående process. 

⚧ Kan jag sälja hos er?

Är du tillverkare av transrelaterade prylar som du vill sälja hos oss? Härligt, vi vill alltid utveckla vårt utbud så tveka inte att skicka iväg ett mail!

⚧ Hur kan jag kontakta er?

Mail: 
Instagram: @transbutiken
Facebook: www.facebook.se/transbutiken
Post: Transbutiken 
Information om showroom/pop-up-butik: Klicka här!